POLITIKA ZASEBNOSTI

Datum začetka veljavnosti::

4 February 2019

1. UVOD

Naša družba (“B&B” ali “mi”) se zavedamo pomena zasebnosti strank in jo spoštujemo. Zato z vašimi podatki ravnamo previdno in skladno z ustrezno zakonodajo Republike Slovenije (in ustrezno zakonodajo EU) ter to politiko zasebnosti. Ta politika zasebnosti vas obvešča o tem, kakšne osebne podatke zbiramo o vas med opravljanjem storitev, razloge/namene zbiranja podatkov, za kakšne namene jih uporabljamo, kdaj jih lahko razkrijemo in kakšne so vaše pravice glede zbranih podatkov. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo to politiko zasebnosti tako, da bo odražala spremembe v zakonodaji, naši praksi glede zbiranja podatkov, značilnostih naših storitev in napredku v tehnologiji. Zadnja različica politike bo ves čas dostopna na našem spletnem mestu, lahko pa do nje dostopate tudi prek povezave v aplikaciji (“FLOX aplikacija”). Spletno mesto in FLOX aplikacijo redno obiskujte in bodite na tekočem z veljavno politiko zasebnosti. V primeru vsebinske spremembe v politiki vas bomo o tem ustrezno obvestili skladno z zakonskimi zahtevami. Če želite uporabljati naše storitve, morate sprejeti to Politiko zasebnosti. Če se ne strinjate z določbami te Politike zasebnosti, vas prosimo, da naših storitev ne uporabljate.

Ta politika zasebnosti vsebuje naslednja poglavja:

• Informacije o upravljavcu osebnih podatkov in opredelitvi osebnega podatka;
• Pravne podlage za uporabo vaših podatkov;
• Nameni obdelave;
• Kako dolgo hranimo vaše podatke;
• Kako zbiramo osebne podatke, katere podatke zbiramo in za katere namene jih uporabljamo;
• Uporaba piškotkov;
• Kako posredujemo vaše podatke;
• Kako varujemo podatke;
• Katere podatke zbiramo;
• Vaše pravice.

2. INFORMACIJE O UPRAVLJAVCU OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec vaših osebnih podatkov je:

B&B INVESTMENTS finančno svetovanje d.o.o.
Poštni naslov: Beethovnova ulica 5, 1000 Ljubljana
E-naslov: dataprotection@floxit.com
Matična številka: 7218486000
ID za DDV: SI 60471522
Spletni strani: www.floxit.co

Pomembne informacije o ponudnikih storitev

Upravljavec vaših osebnih podatkov je B&B. V nekaterih mestih lahko licenco ali franšizo za opravljanje storitev podelimo neodvisnim družbam. V takih primerih delimo osebne podatke s takimi pridobitelji licenc ali franšize, ki so dolžni ravnati v skladu z vsemi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Samodejno boste preusmerjeni na tako povezano družbo, ki upravlja FLOX električne skuterje v mestu, kjer jih želite uporabiti. Take družbe imajo morda lastne politike zasebnosti glede osebnih podatkov, ki jih lahko zbirajo, s katerimi se morate seznaniti in jih sprejeti.

3. OSEBNI PODATKI

Osebni podatki so kateri koli podatki, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo (»posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki«); določljiva fizična oseba je oseba, ki jo je mogoče določiti, neposredno ali posredno, zlasti s sklicevanjem na identifikator, na primer ime, identifikacijsko številko, lokacijske podatke, spletni identifikator, ali na enega ali več dejavnikov, značilnih za fizično, fiziološko, gensko, mentalno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto te fizične osebe.

4. PRAVNE PODLAGE ZA UPORABO VAŠIH PODATKOV

Pogodba (člen 6.1.b Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Vaše osebne podatke zbiramo na podlagi pogodbe, uporaba vaših osebnih podatkov pa je potrebna za namene sklenitve pogodbe ali izpolnjevanja obveznosti, ki jih imamo po pogodbi z vami (npr. za zagotavljanje skladnosti: s pogoji storitev našega spletnega mesta, ki jih sprejmete z brskanjem po spletnem mestu/registracijo v FLOX aplikacijo; in/ali s pogodbo o uporabi za najem električnega skuterja in/ali s pogodbo o polnjenju za zagotavljanje storitev polnjenja)..

Zakoniti interesi (člen 6.1.f Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Druge osebne podatke lahko zbiramo za zaščito svojih zakonitih interesov ali zakonitih interesov drugih, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali vaše temeljne pravice in svoboščine, pri čemer je treba upoštevati vaša razumna pričakovanja, ki temeljijo na vašem odnosu z nami (npr. zagotavljanje varnosti našega spletnega mesta, produktov, programske opreme in aplikacij).

Zakon (člen 6.1.d in 6.1.c Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo, če je to potrebno za zagotavljanje skladnosti z zakonom, in sicer za izpolnitev zakonske obveznosti, ki velja za nas (člen 6.1.c Splošne uredbe o varstvu podatkov), ali za zaščito vaših življenjskih interesov (člen 6.1.d Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Privolitev (člen 6.1.f Splošne uredbe o varstvu podatkov)

V primeru vaše privolitve bomo zbrane podatke uporabili izključno za namene, za katere je bila privolitev podana. Privolitev lahko kadar koli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na obdelavo podatkov, ki smo jo opravili v času po vaši privolitvi in pred preklicem. Preklica ni treba utemeljevati. Zadošča neuradno sporočilo po e-pošti na e-naslov dataprotection@floxit.co.

5. NAMENI OBDELAVE

Na splošno vaše osebne podatke zbiramo z namenom zagotavljanja naslednjih storitev:

• uporaba našega spletnega mesta in njegovih funkcij;
• uporaba FLOX aplikacije;
• najem skuterjev;
• registracija in prijava v platformo FLOX polnilnika za zagotavljanje storitev polnjenja za nas

(v nadaljnjem besedilu skupaj navedene kot “storitve”)

Vaše osebne podatke obdelujemo skladno s pravnimi obveznostmi, ki veljajo za nas. Nadalje obdelujemo vaše osebne podatke za tržno komuniciranje, če ste nam za to dali svojo privolitev. Podrobnejše pojasnilo o namenih obdelave najdete v naslednjem poglavju.

6. KAKO ZBIRAMO OSEBNE PODATKE, KATERE PODATKE ZBIRAMO IN ZA KATERE NAMENE JIH UPORABLJAMO

Podatke o vas zbiramo na različne načine, kadar uporabljate naše storitve. Osebni podatki se zberejo, ko:

• se registrirate v FLOX aplikacijo;
• uporabite električni skuter in FLOX aplikacijo;
• se registrirate in prijavite, da bi postali ponudnik polnjenja FLOX električnih skuterjev;
• obiščete naše spletni strani.

Registracija uporabnika s telefonsko številko

Če želite uporabljati FLOX električni skuter, se morate registrirati v FLOX aplikaciji. Registrirate se lahko z vnosom telefonske številke v vnosni zaslon, ki se prikaže v ta namen. Brez registracije uporabnika ne morete najeti in uporabljati našega električnega skuterja. Prosili vas bomo, da navedete tudi svoje ime, priimek in e-naslov, a za uporabo električnega skuterja teh informacij niste dolžni podati. Če navedene informacije predložite, jih bomo uporabljali skrbno in v skladu s to politiko. Nadalje morate navesti podatke o kreditni/debetni kartici. Pri tem vas obveščamo, da naš sistem hrani le zadnje štiri številke vaše kreditne/debetne kartice in žeton kreditne/debetne kartice. Drugih podatkov z vaše kreditne/debetne kartice ne shranjujemo.

Zbrani podatki:
• vaša telefonska številka;
• ime in priimek (neobvezno);
• sprejem splošnih pogojev in politike zasebnosti;
• žeton kreditne/debetne kartice;
• e-naslov (neobvezno).

Namen:
Podatki, zbrani v povezavi z registracijo v FLOX aplikacijo, so potrebni za sklenitev pogodbe in izpolnjevanje obveznosti po pogodbi. Brez registracije ne morete uporabljati naših električnih skuterjev. Podatke potrebujemo, da vas identificiramo kot uporabnika električnih skuterjev.

Pravna podlaga:
Te podatke zbiramo za namene sklenitve in izpolnjevanja pogodbe (glej informacije v zgornjem poglavju z naslovom Pravne podlage za uporabo vaših osebnih podatkov).

Registracija v FLOX platformo za polnjenje

Če želite postati ponudnik polnjenja FLOX skuterjev, se morate registrirati in prijaviti v FLOX platformo za polnjenje. Kot ponudnik polnjenja FLOX skuterjev električnih skuterjev se lahko registrirate z vnosom več podatkov v vnosni zaslon, ki se prikaže v ta namen. Brez registracije in prijave kot polnilnik nam ne morete zagotavljati storitev polnjenja.

Zbrani podatki:
• ime in priimek;
• vaš e-naslov;
• telefonska številka;
• naslov;
• davčna številka;
• EMŠO;
• podatki o bančnem računu.

Namen:
Podatki, zbrani v povezavi z registracijo v FLOX platformo za polnjenje, so potrebni za sklenitev pogodbe in izpolnjevanje obveznosti po pogodbi. Brez registracije nam ne morete zagotavljati storitev polnjenja. Podatke potrebujemo, da vas identificiramo kot ponudnika polnjenja naših električnih skuterjev in da vam lahko plačamo za vaše storitve.

Pravna podlaga:
Te podatke zbiramo za namene sklenitve in izpolnjevanja pogodbe (glej informacije v zgornjem poglavju z naslovom Pravne podlage za uporabo vaših osebnih podatkov).

Uporaba spletnega mesta

Naše spletno mesto vam zagotavlja pomembne informacije o storitvah. Med uporabo spletnega mesta zbiramo različne podatke.

Zbrani podatki:
• IP-naslov obiskovalčevega računalnika;
• ime, priimek, e-naslov, telefonska številka;
• zahteva obiskovalčevega brskalnika;
• IP-naslov obiskovalčevega računalnika;
• vrsta brskalnika, ki ga obiskovalec uporablja (Firefox, Google Chrome itd.), in njegove različice;
• ura in datum zahteve;
• količina podatkov, ki se prenašajo;
• URL spletnega mesta, ki ga obišče obiskovalec z vašega spletnega mesta.

Namen:
Te podatke zbiramo za namene optimizacije in izboljšanja spletnega mesta ter za odkrivanje in odpravljanje napak na spletnem mestu. Da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje, potrebujemo ime, priimek, e-naslov in telefonsko številko.

Pravna podlaga:
Te podatke zbiramo z namenom, da zaščitimo svoj zakoniti interes, ki je izboljšati in odpraviti napake na spletnem mestu ter izboljšati storitve.

Uporaba električnih skuterjev

Med uporabo FLOX aplikacije, ki vam omogoča uporabo naših električnih skuterjev, avtomatično zbiramo različne podatke o vas, da vam lahko zagotovimo storitve.

Zbrani podatki:
• podatki o napravi za vašo mobilno napravo, ki jo uporabljate za dostopanje do FLOX aplikacije. Informacije vključujejo IP-naslov mobilne naprave;
• informacije o električnih skuterjih;
• dodatni »prometni podatki« in dnevniške datoteke, kot so čas dostopa, datum dostopa, poročila o sesutju programske opreme, identifikacijska številka seje, trajanje dostopa;
• GPS lokacijske informacije v zvezi z lokacijo naših električnih skuterjev, poti, po katerih se vozijo električni skuterji, in status najema teh skuterjev. Po koncu vožnje vas bomo prosili, da nam pošljete fotografijo električnega skuterja, da preverimo njegov status;
• podatki o zgodovini vožnje: podatki o položaju (zemljepisna dolžina/širina), datum vožnje, čas začetka in konca, razdalja, stroški.

Namen:
Spremljanje uporabe FLOX e-skuterjev z namenom, da vam omogočimo storitve in da zavarujemo svoje električne skuterje. Prilagoditev vsebine naših storitev, vključno s pripravo poročil, priporočil in povratnih informacij glede na vaše preference. Optimizacija ali izboljšanje naših produktov, storitev in delovanja. Izvedba statističnih, demografskih in tržnih analiz uporabnikov storitev ter njihovih nakupovalnih navad. Odkrivanje in odpravljanje napak v FLOX aplikaciji.

Pravna podlaga:
Te podatke zbiramo z namenom, da zaščitimo svoj zakoniti interes, ki je izboljšati in odpravljati napake v FLOX aplikaciji. Navedene podatke zbiramo tudi z namenom sklenitve in izpolnitve pogodbe o uporabi.

Plačilo za uporabo električnih skuterjev

Uporabo naših električnih skuterjev lahko plačate le s kreditno ali debetno kartico. Naš ponudnik plačilnih storitev je SafeCharge Financial Services Ltd. Vaši podatki bodo posredovani neposredno našemu ponudniku plačilnih storitev za plačilo ob vsaki uporabi električnega skuterja. Naš ponudnik plačilnih storitev je dolžan spoštovati tudi bančno tajnost in je z informacijami dolžan ravnati v skladu z ustrezno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Hranili bomo samo informacije o vaših zadnjih štirih številkah kreditne ali debetne kartice in žetonu kreditne/debetne kartice in nobenih drugih informacij.

Politika zasebnosti družbe SafeCharge Financial Services Ltd je dostopna na: TUKAJ. SafeCharge sam hrani vaše plačilne podatke. Seznanite se tudi z izjavo o varstvu osebnih podatkov družbe SafeCharge na zgornji povezavi.

Namen:
Te podatke uporabljamo z namenom, da lahko plačate naše storitve.

Pravna podlaga:
Te podatke zbiramo za namene sklenitve in izpolnjevanja obveznosti iz pogodbe (glej informacije v zgornjem poglavju z naslovom Pravne podlage za uporabo vaših osebnih podatkov).

Družbeni mediji

Ko ste v stiku s katerim koli ponudnikom storitev prek strani ali računa na katerem od družbenih medijev, kot so Facebook, Twitter, Instagram, lahko zbiramo informacije, ki nam jih daste na voljo prek te strani ali računa, vključno z nazivom računa. Ne glede na to bomo zbirali in hranili le informacije, ki jih smemo zbirati glede na vaše nastavitve in politike teh družbenih medijev. Če objavite svoj profil družbenega medija na naših storitvah, lahko zbiramo informacije, ki jih daste na voljo kot del tega profila. Za vsebino in prakse teh spletnih mest ali storitev ne odgovarjamo. Zbiranje, uporaba in posredovanje vaših podatkov bodo potekali skladno s politikami zasebnosti spletnih mest ali storitev tretjih oseb in ne te Politike zasebnosti.

Zbiranje podatkov tretjih oseb s pomočjo funkcije »Povej prijatelju«

Občasno lahko uvedemo možnost priporočanja, da predstavimo storitve vašim znancem, kar bomo izvedli v skladu z ustreznimi lokalnimi zakoni. Če se odločite uporabiti našo možnost priporočanja, da bi nekomu predstavili naše storitve, vam bomo zagotovili vzorec sporočila in kodo priporočila za osebo, ki ji boste priporočili naše storitve. Osebnih podatkov osebe, ki ste jo priporočili, ne bomo zbirali, razen če se ta odloči prijaviti za uporabo storitev s kodo priporočila.

Spletna mesta tretjih oseb

Naša mreža spletnih mest vsebuje hiperpovezave do ali s spletnih mest tretjih oseb. Za skladnost z varstvom osebnih podatkov teh spletnih mest ne prevzemamo nobene odgovornosti. Svetujemo vam, da preverite ustrezne določbe glede varstva osebnih podatkov teh spletnih mest, preden jim posredujete kakršne koli podatke.

Google Zemljevidi

Naša aplikacija uporablja programski vmesnik Google Zemljevidi (API). To storitev ponuja Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. V povezavi s programskim vmesnikom Google Zemljevidi (API) hranimo vaš IP-naslov. Ti podatki se pozneje prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se hranijo tam. Ta prenos se opravi anonimno, Google LLC pa je sprejel okvir zasebnostnega ščita EU-ZDA. To omogoča nam prikaz interaktivnih zemljevidov neposredno v aplikaciji in vam uporabo funkcij zemljevida. Ta aplikacija je bistvena za delovanje in popolno zagotavljanje vsebine in storitev. Splošne pogoje Googla si lahko ogledate na: TUKAJ. Dodatne pogoje uporabe za Google Zemljevide in Google Zemljo najdete na: TUKAJ. Politika zasebnosti Googla je na voljo na povezavi: TUKAJ.

Pravna podlaga:
Te podatke zbiramo za namene izpolnjevanja obveznosti iz pogodbe (glej informacije v zgornjem poglavju z naslovom Pravne podlage za uporabo vaših osebnih podatkov).

Namen:
Te podatke obdelujemo, da vam prikažemo lokacijo najbližjega električnega skuterja in kako priti do njega. Podatki se bodo hranili le za čas trajanja posameznega obdobja rezervacije in bodo po tem izbrisani.

Google Analytics

Uporabljamo Google Analytics. To je orodje za analize, ki ga ponuja Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Google Inc. je sprejel okvir zasebnostnega ščita EU-ZDA.

• vrsta brskalnika, ki ga uporabljate (Firefox, Google Chrome itd.) in njegove različice,
• URL napotitelja;
• IP-naslov vašega računalnika;
• po potrebi operacijski sistem vašega računalnika;
• čas zahtevka.

Namen:
To tehnologijo uporabljamo, da naredimo naše spletno mesto za vas bolj zanimivo in optimiziramo njegovo funkcionalnost.

Pravna podlaga:
Taka vrsta obdelave vaših osebnih podatkov temelji na našem zakonitem interesu, da izboljšamo naše storitve in oglaševanje.

7. UPORABA PIŠKOTKOV IN DRUGIH SPLETNIH SLEDILNIH TEHNOLOGIJ

Kot večina spletnih mest in mobilnih aplikacij uporabljamo »piškotke«, ki so majhne besedilne datoteke, shranjene na vašem računalniku ali napravi, ki zapisujejo vaše preference in dejanja na določenih spletnih straneh. Prav tako lahko uporabljamo piškotke za spremljanje prometa, izboljšanje storitev ter da vam olajšamo uporabo storitev in jih naredimo za vas bolj relevantne. Kot veliko drugih storitev uporabljamo piškotke, spletne svetilnike in podobno tehnologijo za zapis vaših preferenc, sledenje uporabi naših storitev in vaše izpostavljenosti našim oglasom. Prav tako lahko te tehnologije uporabljamo za spremljanje prometa in da vam olajšamo uporabo storitev in/ali jih naredimo za vas bolj relevantne.

LAHKO uporabljamo tako »sejne« kot »trajne« piškotke. Piškotke uporabljamo za druge namene, kot je opredeljeno spodaj:

• Piškotke uporabljamo, da nas spomnijo, kdo ste, in da lahko v svoji zbirki podatkov najdemo podatke o vašem računu, ko dostopate do naših storitev, tako da se vam ni treba vpisovati ob vsakem obisku. To nam pomaga pri zagotavljanju storitev, prilagojenih vašim posebnim potrebam in interesom. Piškotek se ustvari, ko se registrirate za uporabo storitev.
• Piškotke uporabljamo, da določimo vrsto brskalnika, ki ga uporablja obiskovalec, da so lahko storitve zasnovane na način, da bodo delovale pravilno z najpogostejšimi različicami različnih brskalnikov.

V zvezi s piškotki imate določene možnosti. Veliko spletnih brskalnikov avtomatično sprejme piškotke, vendar po navadi lahko, če želite, nastavitve v brskalniku spremenite tako, da ta piškotke zavrne. Če izbrišete svoje piškotke ali nastavite svoj brskalnik ali napravo, da zavrne to tehnologijo, določene funkcionalnosti storitev morda ne bodo delovale ali ne bodo delovale, kot so bile zasnovane.

8. KAKO POSREDUJEMO VAŠE INFORMACIJE

Vaše podatke lahko posredujemo povezanim družbam, ki opravljajo storitve v vsakem mestu, in poslovnim partnerjem, ki si vsi prizadevajo za upoštevanje ustrezne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. Poudariti je treba, da so podatki shranjeni na strežnikih znotraj EU in so v lasti naših poslovnih partnerjev. Z izjemo naših poslovnih partnerjev vaših osebnih podatkov ne bomo razkrili tretjim osebam, razen če ste privolili v prenos podatkov ali imamo pooblastilo oziroma obveznost posredovati podatke v določbi zakona in/ali oblastne oziroma sodne odredbe. To se lahko nanaša na primere, kot so posredovanje informacij za namene kazenskega pregona, preprečevanja nevarnosti ali izvrševanje pravic intelektualne lastnine.

9. KAKO VARUJEMO VAŠE PODATKE

Sprejeli smo tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov pred nenamernim ali nezakonitim uničenjem ali nenamerno izgubo, spremembo, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom. Vseeno se je treba zavedati, da noben način prenosa prek interneta in nobeno sredstvo elektronske ali fizične hrambe ni povsem varno. Zato priznavate in sprejemate, da ne moremo jamčiti za varnost vaših informacij, ki se prenašajo do, prek ali na naše storitve oziroma prek interneta, ter da za tak prenos prevzemate lastno tveganje.

Vaši podatki se hranijo na naših strežnikih ali strežnikih naših pogodbenih partnerjev, ki so zavezani za polno spoštovanje zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. Naši strežniki se nahajajo znotraj ozemlja EU.

10. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kot je to potrebno za namene, opredeljene v tej politiki. Obdobje hrambe podatkov je odvisno od namena, za katerega so bili zbrani in uporabljeni, in/ali toliko časa, kot zahteva veljavna zakonodaja. Če zakon ne določa konkretnega roka, vaše podatke hranimo največ pet let po vaši zadnji uporabi električnega skuterja.

11. VAŠE PRAVICE

Pravica do umika privolitve (člen 7.3 Splošne uredbe o varstvu podatkov)

V primerih, ko je obdelava vaših osebnih podatkov mogoča le na podlagi vaše privolitve, lahko kadar koli v prihodnosti umaknete svojo privolitev. Privolitev lahko umaknete s sporočilom po e-pošti na e-naslov dataprotection@floxit.co ali po telefonu na +386 1 292 70 15.

Pravica do dostopa (člen 15 Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Pravica osebe, na katero se podatki nanašajo, do dostopa, po določbi 15. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov: Pravico imate, da od nas kadar koli zahtevate, da potrdimo, ali v zvezi z vami obdelujemo kakšne osebne podatke. Če obdelujemo vaše podatke, imate pravico do informacij o:

• namenih zbiranja osebnih podatkov;
• vrstah osebnih podatkov, ki jih obdelujemo;
• prejemnikih ali kategorijah prejemnikov, ki smo jim ali jim bomo razkrili podatke;
• času hrambe;
• pravicah, ki jih imate skladno z relevantno zakonodajo;
• izvoru podatkov, če jih nismo zbrali mi.

Če imate kakršna koli vprašanja ali željo po poizvedbi glede obdelave svojih osebnih podatkov, nam pišite na dataprotection@floxit.co.

Pravica do popravka (člen 15 Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Pravico imate, da kadar koli lahko brezplačno vpogledate v svoje osebne podatke in po potrebi zahtevate popravek ali dopolnitev. V ta namen in/ali za več informacij nam lahko pišete na dataprotection@floxit.co. Če imate kakšna vprašanja, komentarje ali željo po poizvedbah glede obdelave svojih osebnih podatkov, lahko z nami stopite v stik prek kontaktnih podatkov, ki smo jih navedli.

Pravica do izbrisa(»pravica do pozabe«) (člen 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Pravico imate, da kadar koli brezplačno vpogledate v svoje osebne podatke in zahtevati njihov izbris, če:

• osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili obdelani;
• ste preklicali svojo privolitev in ne obstaja nobena druga pravna podlaga za obdelavo;
• ste ugovarjali obdelavi osebnih podatkov v skladu z 21. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov;
• smo vaše podatke obdelovali nezakonito;
• je treba osebne podatke izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom Unije ali nacionalnim pravom.

Pravica do omejitve obdelave (člen 18 Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Pravico imate, da kadar koli brezplačno vpogledate v svoje osebne podatke in po potrebi zahtevate omejitev njihove obdelave, če:

• oporekate točnosti podatkov;
• je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov;
• mi podatkov ne potrebujemo več, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
• ste ugovarjali obdelavi svojih osebnih podatkov v skladu z 21. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov, vendar še ni gotovo, ali naši interesi za obdelavo prevladajo nad vašimi interesi.

Pravica do prenosljivosti podatkov(člen 20 Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Na zahtevo smo vam dolžni posredovati podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi vaše privolitve ali izpolnjevanja pogodbe v prenosljivi in zavarovani obliki. Na vašo zahtevo je mogoč tudi neposreden prenos podatkov k drugi odgovorni osebi.

Pravica do ugovora(člen 21 Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Kadar uporabljamo vaše podatke na podlagi zakonitih interesov, imate pravico do ugovora zoper obdelavo, če za to obstajajo razlogi, ki izhajajo iz vaših posebnih okoliščin ali ugovora zoper neposredno trženje.

Pravica do vložitve pritožbe (člen 77 Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Če menite, da smo kršili zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, se lahko obrnete na nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov:

Informacijski pooblaščenec
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana, Slovenija
Phone: 01 230 97 30
Fax: 01 230 97 78
E-mail: gp.ip(at)ip-rs.si

Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s to Politiko zasebnosti ali drugo vprašanje v zvezi z zbiranjem in/ali obdelavo svojih osebnih podatkov, stopite z nami v stik neposredno prek e-pošte na e-naslov dataprotection@floxit.co.

Terms of Service

Effective Date:

4 February 2019

1. INTRODUCTION

The policies below are applicable to the B&B Investments finančno svetovanje d.o.o. (hereinafter referred to as the “B&B” or ”us”) network of websites that link to these Terms of Service (including any versions optimized for viewing on a wireless or tablet device); email newsletters published or distributed by B&B; apps published by B&B, including the B&B's mobile application (hereinafter referred to as the “App”); or any other services, interactive features, and communications made available by B&B, however accessed and/or used, that are operated by us, made available by us, or produced and maintained by us and our related companies (hereinafter collectively referred to as the “Services”).

By accepting these Terms of Service, you fully agree to the rules contained herein (as amended from time to time). For certain of our services, you may also be required to execute further agreements or policies for example B&B’s User Agreement, B&B’s Charger Agreement and Privacy Policy.

This is a legal agreement between you (hereinafter referred to as “you” or “user”) and B&B that states the material terms and conditions that govern your use of the Services. Together with all updates, supplements, additional terms, and all of B&B’s rules and policies collectively constitute an Agreement between you and B&B. If you do not agree to these terms of service, you are not allowed to use the Services.

2. ACCESS TO SERVICES

By accepting these Terms, B&B grants you a limited, revocable, non-exclusive, non-transferable access to the Services or its content. This license does not include any resale or commercial use of the Services or its contents; any collection and use of any product listings, descriptions, or prices; any derivative use of the Services or their contents; any downloading or copying of account information for the benefit of another merchant; or any use of data mining, robots, cookies, or similar data gathering and extraction tools. Except as expressly permitted herein, the Services and/or any portion of the Services may not be reproduced, sold, resold, visited or otherwise exploited for any purpose without B&B’s express written consent. Any unauthorized use automatically terminates the permissions and/or licenses granted by us to you.

3. COPYRIGHT AND OWNERSHIP

All of the content featured or displayed on the Services, including without limitation text, graphics, photographs, images, moving images, sound, and illustrations (hereinafter referred to as the "Content”), is owned by B&B, its licensors, vendors, agents and/or its Content providers. All elements of the Services, including without limitation the general design and the Content, are protected by trade dress, copyright, moral rights, trademark and other laws relating to intellectual property rights. The Services may only be used for the intended purpose for which such Services is being made available. Except as permitted by copyright law, you may not modify any of the materials and you may not copy, distribute, transmit, display, perform, reproduce, publish, license, create derivative works from, transfer or sell any information or work contained on the Services. Except as authorized under the copyright laws, you are responsible for obtaining permission before reusing any copyrighted material that is available on the Services. You shall comply with all applicable domestic and international laws, statutes, ordinances and regulations regarding your use of the Services. The Services, Content and all related rights shall remain the exclusive property of B&B or its licensors, vendors, agents, and/or its Content providers unless otherwise expressly agreed. You will not remove any copyright, trademark or other proprietary notices from material found on the Services.

4. TRADEMARKS / NO ENDORSEMENT

All trademarks, service marks and trade names of B&B used herein (including but not limited to: B&B name, B&B corporate logo, the Services design, and any logos) (hereinafter collectively referred to as the “Marks”) are trademarks or registered trademarks of B&B or its affiliates, partners, vendors or licensors. You may not use, copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, distribute, or modify B&B trademarks in any way, including in advertising or publicity pertaining to distribution of materials on the Services, without B&B’s prior written consent. You shall not use B&B’s name or any language, pictures or symbols which could, in B&B’s judgment, imply B&B’s endorsement in any (i) written or oral advertising or presentation, or (ii) brochure, newsletter, book, or other written material of whatever nature, without prior written consent.

5. ACCOUNT REGISTRATION AND SECURITY

In order to use the Services you will need to create an account to have access to the Services. You will: (a) provide true, accurate, current and complete information about yourself as prompted by the Services’s registration, sign-in, or subscription page (hereinafter referred to as the “Registration Data”) and (b) maintain and promptly update the Registration Data to keep it true, accurate, current and complete. If you provide any information that is untrue, inaccurate, not current or incomplete, or B&B has reasonable grounds to suspect that such information is untrue, inaccurate, not current or incomplete, B&B has the right to suspend or terminate your account and refuse any and all current or future use of the Services (or any portion thereof). You are responsible for the security and confidentiality of your password and account. Furthermore, you are responsible for any and all activities that occur under your account. You will not share your account information or your username and password with any third party or permit any third party to logon to the Services using your account information. You agree to immediately notify us of any unauthorized use of your account or any other breach of security of which you become aware. You are responsible for taking precautions and providing security measures best suited for your situation and intended use of the Services. We have the right to provide user billing, account, Content or use records, and related information when required by law.

6. SOLICITED SUBMISSION POLICY

Where B&B has specifically invited or requested submissions or comments, B&B encourages you to submit content (e.g. comments to blog posts, participation in communities, tips, etc.) to B&B that they have created for consideration in connection with the Site (hereinafter referred to as the “User Submissions”). User Submissions remain the intellectual property of the individual user. By posting content on our Site, you expressly grant B&B a non-exclusive, perpetual, irrevocable, royalty-free, fully paid-up worldwide, fully sub-licensable right to use, reproduce, modify, adapt, publish, translate, create derivative works from, distribute, transmit, perform and display such content and your name, voice, and/or likeness as contained in your User Submission, in whole or in part, and in any form throughout the world in any media or technology, whether now known or hereafter discovered, including all promotion, advertising, marketing, merchandising, publicity and any other ancillary uses thereof, and including the unfettered right to sublicense such rights, in perpetuity throughout the universe. Any such User Submissions are deemed non-confidential and B&B shall be under no obligation to maintain the confidentiality of any information, in whatever form, contained in any User Submission.

7. INAPPROPRIATE USER SUBMISSIONS

B&B does not encourage, and does not seek User Submissions that result from any activity that: (i) may create a risk of harm, loss, physical or mental injury, emotional distress, death, disability, disfigurement, or physical or mental illness to you, to any other person, or to any animal; (ii) may create a risk of any other loss or damage to any person or property; or (iii) may constitute a crime or tort. You agree that you have not and will not engage in any of the foregoing activities in connection with producing your User Submission. Without limiting the foregoing, you agree that in conjunction with your submission, you will not inflict emotional distress on other people, will not humiliate other people (publicly or otherwise), will not assault or threaten other people, will not enter onto private property without permission, will not impersonate any other person or misrepresent your affiliation, title, or authority, and will not otherwise engage in any activity that may result in injury, death, property damage, and/or liability of any kind. B&B will reject any User Submissions in which B&B believes, in its sole discretion, that any such activities have occurred. If notified by a user of a submission that allegedly violates any provision of these Terms of Service, B&B reserves the right to determine, in its sole discretion, if such a violation has occurred, and to remove any such submission from the Services at any time and without notice.

8. INAPPROPRIATE MATERIAL

You are prohibited from using the Services to post or send any unlawful, infringing, threatening, defamatory, libelous, obscene, pornographic or profane material or any material that infringes or misappropriates third party intellectual property or could constitute or encourage conduct that would be considered a criminal offense or otherwise violate any law. You further agree that sending or posting unsolicited advertisements or “spam” on or through the Services is expressly prohibited by this Agreement. In addition to any remedies that we may have at law or in equity, if we determine, in our sole discretion, that you have violated or are likely to violate the foregoing prohibitions or any applicable rules or policies linked to in these Terms of Service, we may take any action we deem necessary to cure or prevent the violation, including without limitation, banning you from using the Services and/or the immediate removal of the related materials from the Services at any time without notice. We will fully cooperate with any law enforcement authorities or court order or subpoena requesting or directing us to disclose the identity of anyone posting such materials.

9. ACCESS AND INTERFERENCE

You agree that you will not use any robot, spider, scraper or other automated means to access the Services for any purpose without our express written permission. Additionally, you agree that you will not: (i) take any action that imposes, or may impose in our sole discretion an unreasonable or disproportionately large load on our infrastructure; (ii) interfere or attempt to interfere with the proper working of the site or any activities conducted on the Services; or (iii) bypass any measures we may use to prevent or restrict access to the Services.

10. RIGHT TO TAKE DOWN CONTENT

Except as disclosed in our Privacy Policy, we will not monitor, edit, or disclose the contents of a user’s e-mail or content posted to the Services unless required in the course of normal maintenance of the Services and its systems or unless required to do so by law or in the good-faith belief that such action is necessary to: (1) comply with the law or comply with legal process served on B&B or the Services; (2) protect and defend the rights or property of B&B, the Services, or the users of the Services; or (3) act in an emergency to protect the personal safety of our users, the Services, or the public. Users shall remain solely responsible for the content of their messages and B&B shall have no obligation to prescreen any such content. However, we shall have the right in our sole discretion to edit, refuse to post or remove any material submitted to or posted on the Services at any time without notice. Without limiting the foregoing, we shall have the right to remove any material that we find to be in violation of the provisions hereof or otherwise objectionable, and the additional right to deny any user who fails to conform to any provision of these Terms of Service access to the Services or any part thereof.

11. USER PUBLISHED CONTENT

B&B’s endorsement of user published Content. B&B does not vouch for the accuracy or credibility of any user published Content on our Services or User Submissions published through our Services, and do not take any responsibility or assume any liability for any actions you may take as a result of reviewing any such user published Content or User Submission. Through your use of the Services, you may be exposed to Content that you may find offensive, objectionable, harmful, inaccurate or deceptive. There may also be risks of dealing with underage persons, people acting under false pretense, international trade issues and foreign nationals. By using our Services, you assume all associated risks.

12. THIRD PARTY LINKS

From time to time, the Services may contain links to websites that are not owned, operated or controlled by B&B or its affiliates. All such links are provided solely as a convenience to you. If you use these links, you will leave the Services. Neither we nor any of our respective affiliates are responsible for any content, materials or other information located on or accessible from any other website. Neither we nor any of our respective affiliates endorse, guarantee, or make any representations or warranties regarding any other websites, or any content, materials or other information located or accessible from any other websites, or the results that you may obtain from using any other websites. If you decide to access any other websites linked to or from this Services, you do so entirely at your own risk.

13. TRANSACTIONAL PARTNERS

In some cases we may partner with another entity to co-promote their services within our Services. In these cases, you may be transacting directly with the other party. On those pages or locations, the transactional partners’ brand is clearly visible and their terms of service are posted. When using these partner pages, you are bound by partner terms of service in addition to remaining bound by B&B Terms of Service. When there is a conflict between these Terms of Service and the partner’s terms of service, their terms of service will prevail.

14. TERMINATION

We may also block your access to our Services in the event that (a) you breach these Terms of Service; (b) we are unable to verify or authenticate any information you provide to us; or (c) we believe that your actions may cause financial loss or legal liability for you, our users or us.

15. REPRESENTATIONS AND WARRANTIES

You represent that you are over the age of 18, have the right and authority to enter into this Agreement, are fully able and competent to satisfy the terms, conditions, and obligations herein, and your use of the Services is and will be in compliance with all applicable laws. You represent that you have read, understood, agree with, and will abide by the terms of this agreement. In addition, you represent and warrant that your User Submissions and all elements thereof are (a) owned or controlled solely and exclusively by you, you have prior written permission from the rightful owner of the content included in your User Submissions, or you are otherwise legally entitled to grant B&B all of the rights granted herein; and (b) B&B’s use of your User Submissions as described or contemplated herein do not and will not infringe on the copyrights, trademark rights, publicity rights or other rights of any person or entity, violate any law, regulation or right of any kind whatsoever, or otherwise give rise to any actionable claim or liability, including without limitation rights of publicity and privacy, and defamation. Furthermore, You shall be solely responsible for your own User Submissions and the consequences of posting or publishing them.

16. DISCLAIMERS

Your use of the Services is at your own risk. The information, materials and Services provided on or through the Services are provided “as is” without any warranties of any kind including warranties of merchantability, fitness for a particular purpose, security or non-infringement of intellectual property. Neither B&B, nor any of its affiliates warrant the accuracy or completeness of the information, materials or Services provided on or through the Services. The information, materials and Services provided on or through the Services may be out of date, and neither B&B, nor any of its affiliates makes any commitment or assumes any duty to update such information, materials or Services. The foregoing exclusions of implied warranties do not apply to the extent prohibited by law. Please refer to your local laws for any such prohibitions. No advice or information, whether oral or written, obtained from B&B or through the Services will create any warranty not expressly made herein.

17. LIMITATIONS OF LIABILITY

B&B does not assume any responsibility, or will be liable, for any damages to, or any viruses that may infect your computer, telecommunication equipment, or other property caused by or arising from your access to, use of, or browsing the Services, or your downloading of any information or materials from this Service. In no event will B&B, or any of its officers, directors, employees, shareholders, affiliates, agents, successors or assigns, nor any party involved in the creation, production or transmission of the Services, be liable to you or anyone else for any indirect, special, punitive, incidental or consequential damages (including, without limitation, those resulting from lost profits, lost data or business interruption) arising out of the use, inability to use, or the results of use of the Service, or the materials, information or Services contained on any or all of the Service, whether based on warranty, contract, tort or any other legal theory and whether or not advised of the possibility of such damages. The foregoing limitations of liability do not apply to the extent prohibited by law. In the event of any problem with the Services or any materials, or information contained on any or all of the Service, you agree that your sole remedy is to cease using the Service. In no event shall B&B’s total liability to you for all damages, losses, and causes of action whether in contract, tort (including, but not limited to, negligence), or otherwise exceed the greater of (a) one hundred euros (EUR 100.00).

18. INDEMNITY

You agree to defend, indemnify and hold B&B and any affiliated entity or individual harmless from any and all liabilities, costs, and expenses, including reasonable attorneys’ fees, related to or in connection with (i) the use of the Services or your placement or transmission of any User Submission or other content, message or information on this Services by you or your authorized users; (ii) your violation of any term of this Agreement, including without limitation, your breach of any of the representations and warranties above; (iii) your violation of any third party right, including without limitation any right of privacy, publicity rights or intellectual property rights; (iv) your violation of any law, rule or regulation of the Repulic of Slovenia or any other country; (v) any claim or damages that arise as a result of any User Submission that you provide to B&B, including without limitation any claim or damages arising from a defamation or invasion of privacy claim; or (vi) any other party’s access and use of the Services with your unique username, password or other appropriate security code.

19. RELEASE

In the event that you have a dispute with one or more other users of the Services, you release B&B (and our officers, directors, agents, subsidiaries, joint ventures and employees) from claims, demands and damages (actual and consequential) of every kind and nature, known and unknown, suspected and unsuspected, disclosed and undisclosed, arising out of or in any way connected with such disputes.

20. FORCE MAJEURE

Neither B&B nor you shall be responsible for damages or for delays or failures in performance resulting from acts or occurrences beyond their reasonable control, including, without limitation: fire, lightning, explosion, power surge or failure, water, acts of God, war, revolution, civil commotion or acts of civil or military authorities or public enemies: any law, order, regulation, ordinance, or requirement of any government or legal body or any representative of any such government or legal body; or labor unrest, including without limitation, strikes, slowdowns, picketing, or boycotts; inability to secure raw materials, transportation facilities, fuel or energy shortages, or acts or omissions of other common carriers.

21. PRIVACY

Data collection and use, including data collection and use of personally identifiable information is governed by B&B’s Privacy Policy which can be found here.

22. GENERAL

Any claim relating to, and the use of, this Services and the materials contained herein is governed by the laws of the Republic of Slovenia. Any dispute shall be amicably resolved. If this is not possible, any dispute arising from the performance and consequences thereof shall be brought before the courts of Republic of Slovenia, to which the Parties expressly attribute jurisdiction. A printed version of these Terms of Service will be admissible in judicial and administrative proceedings based upon or relating to these Terms of Service to the same extent and subject to the same conditions as other business documents and records originally generated and maintained in printed form. These Terms of Service set forth the entire understanding and agreement between us with respect to the subject matter hereof. We do not guarantee continuous, uninterrupted or secure access to our Services, and operation of the Services may be interfered with by numerous factors outside of our control. If any provision of these Terms of Service is held to be invalid or unenforceable, such provision shall be struck and the remaining provisions shall be enforced. You agree that these Terms of Service and all incorporated agreements may be automatically assigned by B&B in our sole discretion. Headings are for reference purposes only and in no way define, limit, construe or describe the scope or extent of such section. Our failure to act with respect to a breach by you or others does not waive our right to act with respect to subsequent or similar breaches.

Ta stran uporablja piškotke. Če se strinjate s pravilnikom o zasebnosti, kliknite "strinjam se".